Чому закарпатці ображаються на дітей за те, що вони зависають в Інтернеті

Великий відсоток людей в Інтернеті грає в онлайн-ігри.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Граються при цьому не лише діти, але й дорослі. Про негативну дію віртуальних ігор на дітей розповідати можна дуже довго, адже багатогодинне просиджування з телефоном у руках і псує зір, і призводить до агресії, адже в багатьох іграх когось потрібно вбивати, переслідувати.

Варто згадати і сумнозвісні «Синій кит» та «Момо», які підштовхували підлітків до суїциду. Але часто діти залипають у соцмережах  від безвиході, тому що їм сумно, а батьки самі радять взяти в руки гаджет, аби син чи донька просто відчепились із запитаннями. Крім того, діти наслідують дорослих і переносять модель їхньої поведінки на свою. Тож перед тим, як звинувачувати їх у тому, що вони багато часу проводять з телефоном у руках, спочатку варто подивитись на себе і задати собі питання: «А чи я не роблю так само? Який приклад подаю? Що роблю для того, аби дитині зі мною було цікавіше, ніж у віртуальному світі?» Звісно, набагато краще піти з малюком кудись прогулятися, навіть якщо мова йде про підлітка, зайнятися спортом, адже багатогодинне просиджування перед монітором призводить до застоїв у організмі, а відтак – і до різних хвороб.

Крім того, соцмережі  сприяють активному віртуальному спілкуванню, але в той же час ті, хто «підсів» на них, починають мало спілкуватися в реальному житті, менше часу проводять за межами свого кіберпростору, стають більш замкненими.

Звісно, є винятки, коли робота людини пов’язана з Інтернетом, але тут також є свої мінуси. Але про них – згодом.

zakarpatpost.net