Чому зимові діти більше схильні до стресів та нервових розладів

Нові дослідження показують, що діти, народжені восени і взимку, схильні до підвищеного ризику розвитку психічних розладів, оскільки у матерів, які народжують у ці сезони, більш високий рівень гормону кортизолу, пов’язаного зі стресом, пише Укрінформ.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Пори року можуть викликати такі стани, як сезонний афективний розлад (SAD), який є типом депресії, що виникають взимку. Хоча деякі люди можуть відчувати його і влітку.

Незважаючи на те, що дослідники не виявили жодного зв’язку між сезоном, коли діти народжувалися, і рівнем депресії тривоги, показаним матерями, були виявлені зв’язки між сезонами і материнським рівнем слинного кортизолу.

У середньому жінки, які народжують восени або взимку, мали на 20 відсотків більше слинного кортизолу безпосередньо перед пологами, ніж жінки, котрі народжують навесні або влітку. Оскільки високі рівні цього гормону у вагітних жінок раніше були пов’язані із більш високим ризиком розвитку у дітей розладів психічного здоров’я, нові результати можуть пояснити, чому ці розлади частіше зустрічаються у людей, народжених у зимові місяці.

zakarpatpost.net