Вівсяне молоко визнано найкращим у світі молоком

Вівсяне молоко – популярна альтернатива коров’ячому, мигдальному або соєвому напоям. Його готують з вівса, води і декількох додаткових інгредієнтів.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

А кремова текстура молока з вівса привернула увагу виробників латте та інших напоїв, пише Укрінформ.

Американський дієтолог Йорден Едінгер стверджує, що таке молоко може бути хорошим варіантом для тих, у кого є обмеження у харчуванні молочними продуктами або підвищена чутливість до деякої їжі, оскільки воно не містить лактози і глютену. Такі якості вівсяного молока підходять людям, чутливим до глютену або хворим на целіакію.

За словами Едінгера, у порівнянні з іншими рослинними молочними продуктами – мигдальним або рисовим молоком, вівсяне містить трохи більше білка і клітковини.

Хоча деяка частина волокна втрачається під час обробки, все одно у такому молочному продукту міститься 2-3 грами клітковини на порцію. Це більше, ніж у мигдальному молоці, але менше, ніж у каші-вівсянці.

У молоці з вівса більше вуглеводів і калорій, ніж у більшості його альтернатив на рослинній основі – приблизно 100 калорій на порцію.

Як і інші види рослинного молока, придбані у магазині, воно включає кальцій, вітаміни D, А та рибофлавін.

Можна спробувати виготовити вівсяне молоко і вдома, тоді можна контролювати всі добавки. Базовий рецепт включає у себе овес, воду і трохи солі.

Правда, домашнє вівсяне молоко міститиме менше мікроелементів, які у промисловому виготовленні додаються.

Якщо ви уникаєте молочних продуктів і харчуєтеся із невеликою кількістю вуглеводів, хорошим вибором може стати мигдальне молоко. Однак якщо є алергія на горіхи або ви шукаєте більш густий і насичений додаток до кави, смузі або пластівців, то найкращим варіантом буде вівсяне молоко. Його треба також включати до складу здорової, збалансованої дієти.

zakarpatpost.net