Чому закарпатцям подобається читати фейкові новини

Інтернет зараз став настільки доступним, що ним користується більшість закарпатських дітей. Плата невисока, а телефони є майже в кожного. Утім чи тільки позитив від цього мають наші маленькі земляки?

  • Газета «НЕДІЛЯ» із грудня змінює назву на «ЯСНО»

Адже Інтернет – як ніж, який можна використати і на благо, і на зло… Як ножем можна різати хліб, а можна зарізати… так і за допомогою Інтернету можна займатися саморозвитком, а можна стати жертвою залежностей, шахрайства, різних збоченців. Газета «Неділя Закарпатські новини» вирішила проаналізувати загрози, які становить для наших земляків Інтернет.

Чимала частка закарпатців полюбляє в Інтернеті читати новини. Вони ж бо безкоштовні, ніби то, ні за що платити не потрібно. Але серед такого контенту якісного дуже мало, багато недостовірної інформації, тобто фейків. Такі новини друкуються для того, аби збільшити кількість відвідувачів на сайтах. І про цей прийом відомо багатьом, проте люди вперто на все закривають очі і потім липові новини переповідають усім знайомим.

Інша справа – газети! Там, а також на телебаченні, за слова потрібно нести відповідальність. Бо на сайті, якщо щось не так, одним натисканням кнопки, матеріал можна видалили. У друкованому виданні ж такої функції немає і інформація перед оприлюдненням детально перевіряється.

Крім того, соцмережі часто блокують абсолютно невинні новини, навіть фотографії, позбавляючи людей можливості побачити гарні краєвиди, чи прочитати справді цікаві тексти. У газетах такого немає.  Розміщену там інформацію, чи рекламу ніхто не видалить, ніхто не заблокує, ніхто не назве фейком, що також важливо.

Звісно, Інтернет дає і багато переваг, адже оприлюднити інформацію можна оперативно, терміново. Однак усе ж якісний контент там також платний, для цього потрібно оформляти підписку, щоб отримати доступ до деяких матеріалів. Тому шара, як відомо, буває тільки в мишоловці…

А в Європі, не секрет, що більшість людей новини читають не в соцмережах, не на новинних сайтах, а в газетах. Там модно купувати друковані видання. У Німеччині, для прикладу, ранок традиційно починається з читання газет за сніданком. Там у кафе завжди можна побачити молодь та і людей різного віку із газетами в руках.

Ми ж також прагнемо бути європейцями, наслідуємо їх, тому повинні зрозуміти, що читати модно не в електронному варіанті , а саме паперові газети.

Повний текст читайте тільки в газеті «Неділя Закарпатські новини».

Газета «НЕДІЛЯ» із грудня змінює назву на «ЯСНО»

zakarpatpost.net