Закарпатка народжувала вдома, соромилась гінекологів, бо більшість із них – чоловіки

Тетяна з Хустщини, яка народила 14 дітей і 10 із них – сама вдома, демонструє невелику грубку, на якій куховарить, каже, що газу в хаті немає, дрова коштують дорого, тож радіє, поки надворі сонячно. Не можна сказати, що в будиночку ідеально чисто, але все ж і не розкидано, просто всюди панує якийсь хаос, пише газета «ЯСНО».

Пригадує жінка ще одні пологи. Тоді саме був паводок. Дорогу з села затопило і до пологового її відвезли лише наступного дня після пологів  уже з дитинчам на руках. Вона навіть не розуміла, для чого це було робити.

Також Тетяна зізнається, що народжувати їй деколи допомагали чоловіки… Ну робили зовсім елементарне – гріли воду, подавали їй простирадла чи заспокоювали добрим словом. А до гінекологів не зверталась, мовляв, бо соромилась, адже більшість із них – чоловіки.

«Коли я народжувала першого, мене оглянув медик. Але під час вагітності я погладшала і на ногах з’явилися складки. Мені було настільки не по собі, коли потрібно було роздягтися, що я собі сказала: впораюсь одна! Думаю, у нас, жінок, є такий внутрішній потенціал, про який більшість навіть не здогадується. Ми ж витриваліші за чоловіків, можемо самі собі дати раду», – підкреслює багатодітна мати. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост