Закарпатські мисливці пострілялися. Суд відпустив убивцю на волю

Страшне вбивство на Закарпатті сталося ще у серпні минулого року, але вирок убивці суд виніс лише тепер, пише газета ЯСНО.

19 серпня до поліції надійшло повідомлення від 58-річного мешканця села Ракош Хустського району. Чоловік повідомив, що під час полювання з власної необережності поцілив з рушниці у свого товариша, 39-річного односельця. Останній від отриманих травм помер на місці, у лісомасиві неподалік села.

Правоохоронці встановили, що чоловіки у лісі на полюванні перебували незаконно, адже  відстріл парнокопитних тварин та хутрових звірів на той час були категорично заборонені. Більше того, у обох стрілків рушниці незареєстровані, а дозволи на полювання відсутні.

Справу розслідували майже пів року. На суді вбивця навіть відмовився давати показання, хоча свою провину і визнав.

А дружина вбитого закарпатця заявила, що односелець їй не відшкодував жодної копійки моральної  шкоди.

На жаль, суд виявився занадто лояльним до вбивці. Оскільки злочин було кваліфіковано як убивство з необережності і навіть не враховано те, що обоє стріляли з незареєстрованої зброї і в заборонений час, навіть відкидаючи той факт, що чоловік не компенсував потерпілій жодних витрат, виніс йому вирок – три роки обмеження волі, що означає всього заборону на виїзд за кордон. Таким чином горе-мисливець фактично безкарно і далі гулятиме на волі і не виключено, що й далі стрілятиме в лісі диких тварин.

ЗакарпатПост