Собака може рахувати до десяти, писати своє ім’я та визначати фігури

Вілова –  дивовижна собака. Вона настільки розумна, що може рахувати до десяти, писати власне ім’я та визначати фігури, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Розумний кокапу навіть допомагає власниці Шарлотті Прайс навчати школярів. Про дивовижного чотирилапого написала британська газета The Sun.

Господиня Вілови, 29-річна Шарлотта, вивчає китайську. Вона почала тренувати свою улюбленицю, ще коли вона була цуценятком у 2018 році . спочатку вивчили основні команди, такі як «сидіти», «приходити», «чекати» та «лапу». Незабаром вона освоїла їх, перш ніж переходити до фокусів. Потім Шарлотта хотіла перевірити, чи зможе вона навчити Вілову вибирати між плюшевим ведмедиком і і м’ячем.

 «Вона неймовірна, – каже жінка. –  Собака не повинна вміти робити те, що вона робить. Я знала, що можу навчити її майже чому завгодно, включаючи цифри та літери. Я взяла кілька битків і навчила її визначати цифри від одного до десяти за зором і звуком. Ми зробили те саме, щоб написати її ім’я, попросивши її підібрати літери».

Також Вілова вміє знаходити улюблені речі, дуже любить бавитися з газетами, 

Господиня навчила її вибирати 2D-фігури, включаючи коло, трикутник та квадрат. Також собака  впізнає серце, діамант, п’ятикутник.

Вона навіть може правильно визначити погодні символи для сонячного, похмурого дня, снігу, дощу та вітру.

 «Вона схожа на людину в собачому тілі. Люди мають це бачити, щоб повірити, – запевняє Шарлота.  Мене й саму вражає кожен раз, коли вона вибирає потрібну форму або цифру. Вона дуже швидко вчиться».

Шарлотта використовує Вілову і для того, щоб допомогти учням з особливими потребами під час занять, і вони обожнюють свого хвостатого  однокласника.

«Я хотіла поділитися з дітьми чимось позитивним під час дистанційного навчання і всі вони полюбили Вілову, – наголошує господиня. – Я бачила щирі посмішки на їхнії обличчях. Вона справді допомогла дітям під час карантину. Бути вдома їм було непросто.  Віллоу стала їхнею однокласницею, і вони обожнюють її» • Цілу історію читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост