Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №19

Маски від коронавірусу стали справжньою бідою для природи

• Одноразові маски розкладаються 450 років

• Жертвами масок стають птахи та дикі тварини

Щомісяця ми використовуємо 129 мільярдів масок для обличчя

Починаючи від березня минулого року, коли в Україні почався карантин, закарпатські вулиці завалили маски. Вони валяються всюди, куди лише ступає людська нога. До смітників свої віруси доносять далеко не всі. Хоча маски потрібно викидати лише у смітники і бажано вдома. Та екологічна культура – поняття чуже для закарпатців. На жаль. Та якщо міста ще прибирають, принаймні центральні людні місця, то набагато гірша ситуація на природі. Маски агент газети ЯСНО неодноразово бачив у лісах, на берегах річок. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Із очей закарпатки текли чорні сльози

Аби подобатись іншим, жінки вдаються до різних хитрощів. І з одного боку це спрацьовує, але з іншого – часто виходить боком. І не настільки жінки хочуть, аби їм говорили компліменти чоловіки, як їм хочеться викликати заздрість серед представниць своєї ж статі. І прикрашати себе  жінки почали не сьогодні і не вчора, це робили навіть до нашої ери, просто в сучасних умовах звідусіль лунає реклама: «Пофарбуй волосся і воно стане шовковистим, надай віям об’єму і твої очі будуть незабутніми, скористайся помадою і твій поцілунок стане пристрасним». Ну як не піддатися такій спокусі? Але чим закінчуються експерименти із зовнішністю для декого? Про це – у сповідях наших землячок газеті ЯСНО.

Священник переконує, що збив на смерть і воскресив хлопчика

Священник Сергій Журавльов розповів, як збив на автомобілі і потім воскресив школяра.

Подія, за його словами,  трапилася 12 років тому.

Її він розповідає у багатьох країнах, куди їздить із проповідями. Сам духівник є архієпископом Української реформаторської православної церкви. Незвична пригода трапилася неподалік від Києва. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Італійська 92-річна сеньйора била закарпатку і топила у ванній

Чимало українців зараз працюють у Італії. Доглядальницям за старими платять приблизно тисячу євро. Із такої суми можна допомагати родині і самому за українськими мірками жити непогано. Та що їм там доводиться терпіти, вони зазвичай не говорять, аби не засмучувати нікого. До того ж хвалитись приниженнями нікому не хочеться. Але дехто усе ж наважується говорити. Тож свою історію газеті «ЯСНО» розповіла Марія ЯСНІНСЬКА, яка вже майже 20 років живе далеко від рідної домівки у селі під Римом. Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Ми з найкращою подругою самотні, але завагітніли одночасно, а тепер разом ростимо дочок

Вам за 30, але родину ви так і не створили. Ваші батьки постійно допікають, що хочуть онуків. Що робити? Вихід є! В Україні штучне запліднення проводять давно, банки сперми є в багатьох обласних центрах, тож матір’ю може стати кожна жінка, незалежно від того, є в її житті кохана людина чи ні. Закарпатки також останнім часом все більш активно користуються послугами чоловіків, що анонімно вирішили стати донорами.  Утім розповідати про це не хочуть, тим більше фотографуватися. Звісно, це – особисте право кожної людини. А от у Великобританії про речі, що стосуються батьківства говорять відкрито. І щоб допомогти тим, хто потай мріє про дитину, газета «ЯСНО» нині пропонує вам історію двох подруг із Англії,  які разом стали мамами, скориставшись при цьому донорською спермою та процедурою штучного запліднення. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Пийте, та не впивайтеся… мінералкою

Хоча питна мінеральна вода вважається безпечною для більшості людей, деякі бренди можуть містити занадто багато натрію для тих, кому потрібна дієта з низьким його вмістом.

Крім того, є деякі побоювання з приводу мікропластичності мінеральної води у пластикових пляшках. Більше – у газеті ЯСНО.

Пройшла молодість? Її можна повернути!

Допомагаючи імунній системі чистити тіло від старих клітин, можна відновити молодість. Такого висновку дійшли вчені Наукового інституту Вейцмана, що випробовували нову методику на прикладі мишей.

Результати дослідження під керівництвом професора Валерія Крижановського і доктора Йоссі Овадьї з відділу біології молекулярної клітини нещодавно були опубліковані у Nature Communications. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Через укус інфікованого комара у хлопця нога збільшилася у п’ять разів і це – невиліковно

27-річний хлопець змушений волочити опухлу кінцівку по землі при русі. Колись він мріяв стати футболістом, але мрія закінчилася в шість років. Дізнавшись про його стан, жінка-підприємець дала бідній родині гроші на лікування. Але лікарі сказали, що це захворювання – лімфатичний філяріатоз – є невиліковним. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

Плід ненародженого близнюка видалено з кишечника немовляти 

Лікарі були вражені, коли до них вони терміново доставили в операційну новонародженого хлопчика, щоб видалити «сторонній предмет». Що ж це могло бути? На подив усіх, у животі новонародженого хлопчика  виявили нерозвинений ембріон однояйцевого близнюка. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Батькам малюка з родимками на 80% тіла сказали, що можуть залишити його в лікарні, якщо він їм не потрібен

Батькам чарівного хлопчика, народженого з родимками на 80% тіла, сказали, що вони можуть залишити його в лікарні, якщо він їм не потрібен.

Артем народився з родимками невуса у вигляді овальних ділянок із опуклою темною шкірою. Також він потребував операції через те, що у нього була щілина на хребті. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Хлопець-мрія з Інтернету виявився нахабним брехуном

Що робити жінці, коли вона прагне кохання, а той, у кого вона закохалася, її дурить. Розкривши правду, вона впала у відчай і просить поради, бо не знає, як жити далі. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Дружина поводиться зі мною, як із ганчіркою, але я не можу її кинути через дітей

Що робити чоловікові, коли дружина його не поважає, ображає, навіть знімає на нього руки. Може образити і при чужих, навіть при його батьках. При цьому він каже, що розлучитися не може, бо вона обіцяє позбавити його батьківських прав і не дозволить ніколи бачитися з дітьми. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

Обіцяв одружитися і зникав з грошима: шлюбний аферист ошукав жінок на 1,5 млн грн

35-річного громадянина Молдови засуджено до шести років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Києві шлюбний аферист ошукав потерпілих на 1, 5 млн грн. Шахрая засуджено до шести років позбавлення волі. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Чоловік викрав ЗІЛ, щоб з’їздити у справах та покататись

До чого лише не додумуються наші земляки! Деколи вчинки окремих не просто дивують, а шокують. Переважно автомобілі викрадають або для того, щоб комусь помститись, або щоб швидше зникнути з місця злочину… принаймні, щоб спробувати перепродати.

Та цей чоловік керувався якоюсь власною логікою, яку навіть не те що пояснити, а зрозуміти важко. Днями у Києві зі стоянки біля супермаркету зникла вантажівка «ЗІЛ». Просто так заховати в кущах таку габаритну машину не можна, тож правоохоронці відшукали її швидко. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Твоя мати – курва! Неповнолітній закарпатець зарізав односельця, бо той  обізвав його матір

Убивав аж двома ножами, бо один від ударів зігнувся

П’ять разів проткнув господарю легені, діяв як професійний різник

Після вбивства сам зателефонував у поліцію

Неймовірно, якими лише можуть бути мотиви страшних злочинів. Ця трагедія трапилася в січні у селі Косино на Мукачівщині. Група молодих людей розпивала алкоголь і посварилася. Юрій (імена з етичних міркувань замінено) прийшов у гості до знайомих. Усі святкували Василя і на столі було багато алкоголю. Коли хлопці оп’яніли, один із них – Іван почав говорити Юрію, що його мати веде легковажний спосіб життя. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Двоє дорослих чоловіків стріляли по дітях у школі, бо казали, що ненавидять їх

У таке важко повірити, та таке відбулося серед білого дня. По дітях із пневматичної зброї гатили двоє п’янезних чолов’яг. Інцидент стався поблизу школи, коли на подвір`ї гуляли десятки учнів. Стріляли в дітлахів із балкону багатоповерхівки. Випадкові свідки відразу викликали поліцію.  Стрільців затримали, але згодом відпустили. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Від Наташі вкрали малюка. Через 14 місяців він втік від викрадачів і самостійно знайшов дорогу додому

Наташа з чоловіком відвернулися лише на мить, як з їхнього саду загадково зник улюблений собака Ріко. Німецька вівчарка ще була цуценям і жінка була у відчаї, бо була впевнена, що не побачить улюбленця більше ніколи. Що ж відбувалося далі – у газеті ЯСНО.

Котисько зцілив дівчинку і допоміг їй відкрити у собі рідкісний талант

Кішка мейн-кун допомогла дівчинці з аутизмом проявити художні здібності.

Айріс була довгоочікуваною дитиною. У родині англійців вона народилася 10 років тому. Батьки були щасливими: дитинча швидко росло та добре набирало вагу.  однак невдовзі їх приголомшило те, що маля не реагувало на голос, дівчинку не цікавили іграшки і она могла годинами дивитися в одну точку. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Будинок жахів. 27 собак утримували настільки голодними, що вони їли один одного

Хворобливий на вигляд пес дивиться у вікно. Висуває голову. На ній видно кров і величезну рану. На задньому плані чути сопіння різних тварин. 27 собак так голодували, що деякі вдалися до канібалізму. Жили вони всі у одному будинку і їх утримували виключно для розведення. Шокуючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Герой! Собацюра врятував життя жінці після аварії

Просто не вкладається в голову, наскільки розумні німецькі вівчарки. Навіть без спеціального навчання ці хвостаті здатні творити подвиги!

І ця історія стає ще одним підтвердженням. Деталі історії – у газеті ЯСНО.

Змія вкусила жінку за груди і померла

Ізраїльську модель та актрису дорослого кіно Оріт Фокс вкусив в груди удав, коли вона намагалася побавитися зі змією. В результаті плазун загинув від силікону.

Під час фотозйомки в Тель-Авіві модель намагалася додати екзотики в знімки. І у неї вийшло. Коли дівчина наблизила удава до себе, той раптово напав на неї, вкусивши в груди. Такої агресії від плазуна не очікувала ні порнозірка, ні оточуючі • Більше цікавого – у газеті ЯСНО • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост