До Уповноваженого ВРУ з прав людини за 2020 рікнадійшло 823 звернення із Закарпаття

823 звернення надійшли до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за 2020 рік із Закарпаття. Найбільше порушень стосувалося доступу до публічної інформації. Про це сьогодні, 24 травня, — розповіла представниця Уповноваженого з прав людини і нашій області Діана Швардак.

“Ми виявили порушення прав громадян на пільги під час карантину через призупинення або обмеження пільгового проїзду громадян у громадському транспорті у 10-ти містах, в тому числі в містах Закарпаття. Після нашого втручання це право було поновлено”, — розповіла Діана Швардак, пише Суспільне

Також серед порушень зафіксували незаконні затримання. Надходили скарги щодо недотримання соціальних та економічних прав, зверталися також щодо перерахунку пенсій.

ОНОВЛЕНО:

Спочатку представниця Уповноваженого з прав людини в нашій області Діана Швардак повідомила що 4 300 звернень надійшло до Уповноваженого ВРУ із Закарпаття, тепер уточнила, що 4 300 — це кількість звернень у Західному регіоні. Із Закарпаття надійшло 823 звернення про порушення.

ЗакарпатПост