Жінка з двома матками народила дитину після того, як їй сказали, що вона не зможе стати мамою

Вона мріяла тільки про те, щоб стати мамою. Але її мрії розбилися, коли лікарі виявили, що у неї дві утроби, і сказали, що це означає, що шанси завагітніти фактично «зменшилися вдвічі».
Це рідкісна вроджена аномалія, яка виникає, коли матка містить дві камери. Цей стан може ускладнити природну вагітність, а також збільшує ризик викидня або передчасних пологів, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •


Пам’ятаючи про це, 27-річна Емма і 29-річний наречений Марк почали спроби зачати дитину на початку минулого року. Емма, яка мріяла стати мамою до того, як їй виповниться 30 років, хотіла спробувати зачати дитину природним шляхом, але була готовою і до штучного запліднення. Тому пара була приголомшена, коли їм вдалося зачати дитину за все через місяць після того, як жінка відмовилася від таблеток.

«Народження доньки – справжнє диво, – зізналася Емма. –  Ніколи не думала, що у мене буде дитина після поставленого діагнозу. Звучить банально, але кожен раз, я загадувала бажання, задуваючи свічки або коли бачила падаючу зірку. Мені завжди хотілося одного – народити дитину природним шляхом. Це вдалося і дочка з’явилася на світ абсолютно здоровою!»

Еммі було 17 років, коли почала страждати від блювоти і діареї два-три дні щомісяця. Тоді дівчинка-підліток думала, що у неї повторюється захворювання, поки не зрозуміла, що її проблеми завжди збігаються з менструальним циклом.

«Пройшов майже рік, перш ніж я зрозуміла, що хвороба почнеться приблизно в той же час, що і мої місячні», – сказала вона.

Лікар приписав дівчині таблетки, сподіваючись, що все мине. Але проблеми продовжувались. Тоді Еммі провели внутрішнє обстеження, під час якого і з’ясувалося, що вона має дві матки.

У той час їй було всього 18 років, і вона з Англії, де жила, вирішила поїхати в Австралію, щоб працювати по господарству протягом року.

Там познайомилася з Марком, водієм вантажівки, і в вересні 2018 року пара почала жити разом. Спочатку вони збиралися почекати, перш ніж завести дитину, але, побоюючись, що шанси на це можуть бути невисокими, Емма вирішила спробувати і перестала приймати таблетки в січні 2019 року. Уже через місяць тест на вагітність виявився позитивним.

Робити Еммі кесарів розтин мали 3 листопада, за тиждень до закінчення строку вагітності. Але за два дні до цього вона прокинулася вранці з переймами. Через хвилин 20 відійшли води. Це було 1 листопада. Марк відвіз дружину до лікарні.  Через сім годин вона народила доньку природним шляхом.

Дівчинку родина назвала Ольвією. Скоро їй виповниться рік. Емма дуже щаслива, що її найбільша у житті мрія здійснилася і вона має просто дивовижну доньку • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост