Закарпатські митники виявили колекційне вбрання з сумочками серед посилок з Італії

Під виглядом вживаних речей – новенькі сумочки,одяг та взуття від «Chloe», «PRADA», «DIOR», «MICHAEL KORS» та інших брендівнамагався завезти через кордон водій так званих «італійських бусів», бездекларування та сплати повного оподаткування.

Повертався перевізник на пасажирському мікроавтобусі«Мерседес-Бенц Спрінтер» із Італії в Україну через митний пост «Тиса», що на кордоніз Угорщиною. Під час проходження митно-прикордонного контролю обрав «червонийкоридор». У митній декларації вказав наявність товару, в основному вживанийодяг та взуття, вагою 640 кг в кількості 40 місць. Ще й усно підтвердив вказаніу декларації відомості.

Та коли інспектори перевірили вміст сумокта коробок, розвантаживши їх з багажного відсіку мікроавтобуса, то виявилиновенькі одяг, взуття та сумочки відомих світових марок, невказаних у митній декларації.Бренди знаходилися у 3-х картонних коробках та 2-х сумках серед вживаних речей.

Відтак, 8 пар колекційного жіночого взуттяторгових марок «LOEWE», «PALOMA BARCELO», «LE SILLA», «THE ROW», «MICHAEL KORS», «BALENCIAGA», «DIOR»,«PRADA MILANO», 3 дамські сумочкивід «BOTTEGA VENETA», «Chloe», «LOEWE» та кількаодиниць одягу від «FENDI», «ZEGNA», «Alexander Wang», загальна вартість яких у декілька разів перевищуєдозволену митним законодавством суму – 500 євро для ввезення товару на однуособу без декларування та сплати податків.

Так, в інтернет мережі, до прикладу, вартістьсумки від «Chloe» – понад 1500 євро, клатча від «BOTTEGA VENETA» – 850 євро,чорної шкіряної сумки від «BOTTEGA VENETA» – понад 3 тисячі євро, плаща від «FENDI» – 1550 євро, босоніжок від «THEROW» – 850 доларів.

Водій не визнав не задекларовані брендисвоєю власністю, сказав, що товар попросила доставити незнайома жінка у м.Равенна (Італія) у м.Київ.

Відтак, митники задокументували порушеннямитних правил за статтею 472 Митного кодексу України. Остаточну оцінку вилученихбрендів визначить спеціаліст-експерт. Справу скерують до суду, який і вирішитьдолю незаконного товару.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

ЗакарпатПост