В Ужгородській українській богословської академії провели майстер-клас із арт – терапії

Його провела старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Київського університету імені Бориса Грінченка – Людмила Миколаївна Волкова.Метою проведення зустрічі було навчити вчителів «читати» та визначати через малюнки дітей їх власний емоційний та фізичний стан, їх особисте «Я» та біографію, визначати майбутній темперамент тасприяти діагностиці й терапії захворювань, які діти на підсвідомому рівні відображають на аркуші паперу; побачити вираз їхніх переживань, проблем, внутрішніх протиріч, з одного боку, а також творче самовираження – з іншого; показати вчителям можливість пошуку спільної мови з дітьми, закомплексованими і не здатними до прямого діалогу із дорослою людиною.

Протягом двох лекцій усі охочі мали змогу проявити свій мальовничий талант та на власному досвіду перевірити основні психологічні прийоми з тлумачення малюнка. Акцентуючи увагу на порівнянні оточуючого світу з власним світосприйняттям та пошуку скритих емоцій кожного з них.

Науковець із Києва наголосила на необхідності сприяння розвитку дитини у малому віці через усі можливи засобі чи то малювання, чи то гра на музичних інструментах, чи то ліплення з глини. Єдина вимога − у жодному разі не обмежувати дитину у виборі теми та засобах самовираження.

Наприкінці зустрічі Людмила Миколаївна відповіла на запитання аудиторії та побажала плідної співпраці зі шкільною молоддю, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі УУБА − КаУ.