Півфіналістка Дитячого Євробачення ужгородка Аліна Гирич підкорює сцени України

Ужгородка Аліна Гирич – володарка більш як сотні дипломів й нагород всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Серед них 28 гран-прі. Учасниця різноманітних телевізійних проєктів. Дівчина визнана найталановитішою дитиною України, а у 2020 потрапила до півфіналу Дитячого Євробачення. Співала в дуеті із відомими зірками шоу-бізнесу. А ще ім’я Аліни можна знайти на сторінках Книги рекордів України. Чергова перемога співочої ужгородки – третя премія та грошова винагорода на престижному пісенному конкурсі «Молода Галичина», що нещодавно відбувся на Львівщині у Новояворівську.

«Конкурс дуже масштабний. Конкуренція величезна. Тому я дуже щаслива, що отримала третю премію, адже суперники були надзвичайно сильні» – розповідає Аліна Гирич.

Ще одне досягнення Аліни – презентація першої авторської пісні. https://www.youtube.com/watch?v=-ED9x1ScJUY

Композицію «Роксолана» спеціально для співачки написав поет та композитор Віктор Николишин.

«Якщо раніше я виконувала різні пісні і не до кінця розуміла, про що співаю, то пісня «Роксолана» на 100% моя. Я її відчуваю, вона повністю символізує мене. Ця пісня розкрила мене по-іншому» – ділиться враженнями юна співачка.

За значні успіхи й досягнення Аліну Гирич відібрали до проєкту Фонду Андрія Півня «Ужгород – місто талантів». Проєкт покликаний публічно відзначити талановитих дітей нашого міста та надихати їх рухатися вперед.Тож уже кілька тижнів фото співачки з інформацією про її успіхи на білборді в центрі Ужгорода бачать усі містяни.

«Мені надзвичайно приємно, що усі бачать, що я маю стільки досягнень й нагород. Адже в такий спосіб, своїм голосом, своїми успіхами я прославляюнаш Ужгород» – каже Аліна.

Аби надихнути дівчину не здаватися на шляху до мрії стати відомою співачкою, організатори проєкту подарували їймайстер-клас із живопису рідким акрилом від журналістки, мисткині й натхненниці Олесі Смирнової. Свого часу Олеся Смирнова не побоялася кардинальних змін у своєму житті: відкрила студію макіяжу, зайнялася марафонським бігом, перегонами з перешкодами йперепливла протоку Босфор, без досвіду та професійної підготовки, маючи лиш півроку на тренування.

«Я завжди у пошуку себе. Ідея переплисти Босфор прийшла дуже спонтанно, як і все, що спадає мені на думку, зокрема й зайнятися малюванням. Але для мене вдосконалення важливіше, ніж досконалість. Сам процес  важливіший, ніж результат. Кожен майстер-клас – це натхнення. Учасники мають змогу повірити у свої сили, в те, що не маючи професійних умінь, можна довірившись матеріалу і мені, як вчителю,створити щось класне. Найважливіше – отримувати задоволення від самого процесу. Не очікувати чогось надзвичайного, просто співпрацювати з рідиною, яка сама малює картину» – ділиться Олеся Смирнова.

Для АліниГиричмайстер-клас із живопису рідким акрилом (Fluidart)став першим досвідом. В межах проєкту «Ужгород – місто талантів» Аліна з Олесею продовжать співпрацювати. Найближчим часом на співачку чекає ще кілька майстер-класів уже у мистецтві макіяжу. Адже мейк-ап у сценічному образі є дуже важливим елементом.

«Аліна смілива дівчинка. Видно, що сцена її загартувала.Вона впевнена в собі, любить яскраві фарби. Вона була цілком захоплена процесом і просто творила на майстер-класі. Думаю, на навчанні з мейк-апу вона розкриється ще більше. Така підтримка важлива. Важливо, коли хтось скаже: ти класний, ти правильно все робиш, у тебе все вийде. Добре слово, добрий вчинок може окрилити людину. Не на один день, а на все життя. Тому я радо підтримала цей проєкт» – підсумувала Олеся Смирнова.

ЗакарпатПост