Верх цинізму! Постпред РФ на засіданні Радбезу ООН заявив, що Україна, “як і раніше, зобов’язана

Постійний представник Росії в ООН Василь Небензя під час засідання Ради Безпеки ООН у ніч на 22 лютого заявив, що РФ нібито не є стороною конфлікту на Донбасі та повторив низку пропагандистських тверджень про обстріл на Донбасі. Його промову опубліковано на сайті російського представництва.

Небензя заявив, що угруповання “ЛДНР” оголосило про “незалежність” 2014 року. Україну він звинуватив у нібито “саботажі” Мінських домовленостей “при заступництві західних колег”, пише Гордон

Також російський постпред стверджував, що українській владі потрібно було вести прямі перемовини з угрупованнями “ДНР” та “ЛНР”. Окрім цього, російський постпред вважає, що Україна, “як і раніше, зобов’язана виконати Мінські угоди”.

Під час виступу Небензя повторив низку фейків російської пропаганди про нібито “обстріл” українськими військовослужбовцями мирного населення на Донбасі. Ці твердження, які поширювалися бойовиками та російськими ЗМІ, неодноразово спростовували українські офіційні особи.

Постпред України Сергій Кислиця на засіданні заявив, що Україна вимагає від Росії скасувати рішення про визнання так званих “ДНР” та “ЛНР” і засуджує наказ про введення на українську територію додаткових окупаційних військ. Він також закликав Росію ще раз перечитати заяву генсека ООН Антоніу Гутерріша, де визнання “ЛДНР” названо порушенням територіальної цілісності та суверенітету України, що суперечить Статуту ООН.