путін готує теракт на Чорнобильській АЕС, щоб звинуватити в усьому Україну – розвідка

Путін віддав наказ щодо підготовки теракту на Чорнобильській атомній станції. На контрольованій російськими військами ЧАЕС планується створення техногенної катастрофи, відповідальність за яку окупанти спробують перекласти на Україну.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

Про це повідомило у Facebook Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Зазначається, що наразі ЧАЕС повністю від’єднано від систем моніторингу Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) та знеструмлено, пише Обозреватель

У ГУР зазначили, що окупанти відмовилися надати доступ до станції українським ремонтникам. Натомість туди, за вказівкою путінського пособника Олександра Лукашенка, зайшли “білоруські спеціалісти”. Серед них під виглядом атомників заходять також російські диверсанти для організації теракту.

Крім того, протягом останніх днів російські терористи завдали ударів по Запорізькій АЕС та Харківському фізико-технічному інституту (там розташований експериментальний ядерний реактор).

Зазначається, що окупанти намагаються імітувати причетність українських військових до аварії на ЧАЕС. З цією метою вони збирають тіла загиблих українських захисників у Гостомелі на Київщині. Є ймовірність, що їх видаватимуть за вбитих диверсантів в зоні ЧАЕС.

“Тобто, не отримавши бажаного результату від наземної військової операції та прямих переговорів, Путін готовий вдатися до ядерного шантажу світової спільноти заради поступок щодо підтримки України”, – наголосили в ГУР.

Там попередили, що такі дії Путіна матимуть катастрофічні наслідки для всього світу.

Путін віддав наказ щодо підготовки теракту на ЧАЕС

ЗакарпатПост