Зупинилося серце легендарного закарпатського футболіста

На 87-му році життя помер екс захисник київського «Динамо»Василь Турянчик.

Щотижня читайте найсвіжіші новини!

Від імені клубу співчуття рідним і близьким Василя Юрійовича висловив президент «Динамо» Ігор Суркіс, повідомляє офіційний сайт ФК.

«Із почуттям глибокої скорботи зустрів сумну звістку про смерть Василя Юрійовича Турянчика. Василь Юрійович був представником плеяди вихованців закарпатського футболу, які зробили собі ім’я у футболці «Динамо». Чотири рази ставав чемпіоном СРСР, у тому числі вперше в історії команди в 1961-му, двічі володар Кубка країни, учасник першого єврокубкового матчу «Динамо» проти «Колрейну» в 1965-му – здобутки Василя Юрійовича можна перераховувати ще довго.

Від імені всього клубу та спільноти вболівальників «Динамо» Київ висловлюю щирі співчуття рідним та близьким Василя Юрійовича. Світла пам’ять про справжнього динамівця залишиться в наших серцях та пам’яті назавжди», – йдеться у повідомленні Ігоря Суркіса.

Найбільшу відомість Турянчик отримав як гравець київського «Динамо», за яке грав десять років. За цей час набігло 308 матчів та шість виграних титулів.

Найпам’ятнішим для нього став сезон 1961 року, коли київський клуб уперше виграв чемпіонат СРСР, перервавши гегемонію московських клубів. Саме гол Василя Турянчика в «Лужниках» у ворота «Торпедо» — основного конкурента в боротьбі за «золото» — відкрив тоді киянам шлях до чемпіонства. Захисник — автор ювілейного, 800-го, гола у складі «Динамо».

Крім «Динамо» Турянчик виступав у складі «Спартака» (Ужгород) та «Карпат» (Мукачево).

У 2010 році Турянчик отримав звання «Почесний громадянин Мукачева», а нещодавно біля нової будівлі ДЮСШ йому було встановлено пам’ятник.