Онуфрій почав поминати весь диптих глав інших церков, але й далі згадує кіріла

Глава УПЦ МП Онуфрій під час божественної літургії у неділю зачитав увесь диптих голів інших церков, що є ознакою очільника автокефальної церкви. Кирила він назвав лише третім після патріархів Антіохійського та Єрусалимського і без традиційних титулів “великий отець” і “наш”. Про це свідчить відео, опубліковане на сайті УПЦ МП.

Читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост

Водночас Онуфрій і надалі послуговувався диптихом РПЦ, в якому не згадуються вселенський патріарх та глави трьох церков, які визнали Православну церкву України, – Елладської, Олександрійської та Кіпрської, пише Ліга.нет

Заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ Євстратій (Зоря) вважає, що УПЦ залишається в юрисдикції Московського патріархату, а демарш Онуфрія є “димовою завісою”.

“Тобто Кирила – благословителя вбивць – він поминає, а Варфоломія, який молиться за Україну, – ні. Насправді – спосіб завуалювати продовження поминання Кирила. Ніяка це не автокефалія – це просто димова завіса. Митрополит Володимир у 2011 році так само поминав – тоді теж була автокефалія?” – написав він у Facebook.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост