Гірські річки Закарпаття поповнились мальками форелі струмкової

Зариблення гірських річок лісівники Закарпаття проводять щорічно.

ПОРАДИ – корисна газета для всієї родини

Цього разу відзначились працівники лісової охорони державних підприємств «Рахівське ЛДГ» та «Брустурянське ЛМГ», поповнивши русла річок забороненим для вилову видом риби – фореллю струмковою, повідомляє Закарпатське ОУЛМГ.

Фореллю струмковою поповнились притоки річок в Турбатському та Плайському лісництвах Брустурянського лісомисливського господарства. Лісова охорона випустила у водотоки близько 25 тисяч рибин. За словами лісівників, період приживлюваності мальків дуже різний- в перший рік після зариблення залишається біля 70% форелі, на другий рік- близько 50-ти  % і тільки на 3-ій р.- 30-40%. Приживлюваність риби залежить від багатьох природніх факторів.

На Щаульському та Устєріцькому лісництвах Рахівського лісодослідного господарства, працівниками ДП було випущено у місцеву гірську річку понад 20 тис.шт. мальків форелі. Лісова охорона зарибнила притоки р. Біла Тиса в декількох місцях (зазвичай вселення мальків проводиться не в одному місці). Водойми для зариблення обирались заздалегідь, де враховувались і природні фактори, і контроль браконьєрства.

Нагадаємо, що після зариблення, аби форель прижилась краще, працівники лісового господарства будують штучні перепади на малих річках й укріпляють береги водних артерій.

Закарпатпост