Сьогодні сталося масове викрадення дітей окупантами в Херсоні

Про це повідомляє телеграм-канал Tsaplienko

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Приблизно о четвертій ранку з Сімферополя до Херсона, під керівництвом так званого «заступника міністра охорони здоров’я Криму» Костянтина Скорупського, виїхала група людей, які називають себе «волонтерами».

Учасників групи попередили, що вони мають бути в масках, капелюхах чи хустках. Тобто, із закритими обличчями. На той випадок, щоб не можна було ідентифікувати, якщо хтось із «волонтерів» потрапить на відео.

Перед цими людьми поставили задачу вивезти з дитячого будинку в Херсоні 35 дітей.

О 09:00 два автобуси з Криму прибули до Херсона.

В автобуси почали саджати малюків. Зовсім маленькі. Від одного року до п’яти. Серед них ті, в кого діагноз аутизм та ДЦП. Те, що у декого виявили ковід, не зупинило викрадачів. Хворих дітей повезли до Криму на «швидких». Їх нарахували сім.

Але до каравану з викраденими дітьми долучили і два автобуси з дорослими. З людьми, у яких спостерігається психічний розлад. Фактично їх теж викрали з Херсона.

В Сімферополі вивезених дітлахів розмістили в дитячому санаторії «Опушки».

Іншу групу людей, а також хворих дітей відправили до села Строгановка, де є психіатрична лікарня.

На даний момент вони знаходяться там. Далі, очевидно, українських сиріт повезуть до Росії. Що буде з хворими дорослими, чи повернуть їх до Херсона, невідомо.

Тепер про злочинців в масках. Насправді це переважно студенти Кримського державного медичного університету, який зараз називають «Академією».

Спочатку їх переконали, що вони допомагають нещасним втекти від загрози війни. Але той факт, що «волонтерам» наказали закрити свої обличчя, як терористам чи грабіжникам, в студентів не викликав питань.

Також їм категорично заборонили розповідати про сьогоднішню експедицію під загрозою відчислення з медичної Академії.

Керував студентами Денис Шадуро, один з провідних викладачів Академії. Особисто був присутній під час перевезення дітей «заступник міністра охорони здоров’я Криму» Костянтин Скорупський.

Ці двоє точно знали, що роблять. І що вони вивозять дітей з території України без дозволу. А, значить, керують масовим викраданням людей.

Костянтине Вікторовичу та Денисе Володимировичу, сьогодні ви взяли участь у військовому злочині. Одного дня всі військові злочини росії будуть представлені у міжнародному трибуналі. Це процес тривалий. Проте, невідворотній. Можуть дати десятку, в кращому випадкові. Тож раджу вам заздалегідь пошукати адвоката.

ЗакарпатПост