Дмитро Коцюбайло став першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання Героя України

Фронтовий позивний у Діми – «Да Вінчі» і він очолює власний підрозділ.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Народився Захисник на Івано-Франківщині, у селі Задністрянське, а на війну вирушив у 18 років – одразу після Майдану та Революції Гідності. Він пішов на фронт, бо вже тоді розумів, що війна йде за Незалежність, а Свобода так просто не дається. Адже дід Воїна свого часу воював в УПА.

Дмитро приєднався до Правого Сектору. Встиг з 2014 року повоювати за Покровськ, Піски, Саур-Могилу, отримав тяжке поранення від танкового обстрілу. У 21 рік став наймолодшим командиром роти, очоливши 1 штурмову роту ДУК «Правий сектор».

1 грудня 2021 року президент України Володимир Зеленський нагородив Коцюбайло званням Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Зараз – нова сторінка у воєнному житті «Да Вінчі». Хлопець командує підрозділом добровольців та успішно воює проти рашистів. Торішнього серпня цього року отримав звання «молодшого лейтенанта».

Дмитро постійно миготить у російських зведеннях – вороги настільки бояться його, що називають у новинах «чикатилом-правосеком». А як не боятися цілеспрямованого Героя, котрий іде тільки вперед, тільки до Перемоги.

ЗакарпатПост