Президентка Угорщини побувала в Києві і визнала, що відповідальність за війну на путінові

Лідерка Угорщини Каталін Новак наголосила, що президент росії путін має «очевидну відповідальність» за розпочату війну проти України. Про це вона заявила під час прес-конференції за підсумками Міжнародного установчого саміту гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

«Відповідальність путіна за цю війну очевидна. Угорці завжди виступали проти цього страждання і кровопролиття. Ми сусіди з Україною, і наші сусіди можуть покладатися на нашу допомогу. Сусіди завжди залишатимуться сусідами», – зазначила Новак, пише zaxid.net

За її словами, існують «150 тисяч причин» зупинити війну росії проти України та досягти миру – це 150 тисяч етнічних угорців, які живуть на території нашого Закарпаття.

Новак висловила надію, що сторони відновлять дипломатичні канали для переговорів, «щоб забезпечити справедливий мир для всіх нас».

Водночас, президентка запевнила, що Угорщина повністю підтримує суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України, а вона особисто розділяє почуття наших громадян, які постраждали внаслідок бойових дій.

ЗакарпатПост