Олексій Резніков: Україну захищає в ЗСУ майже 60 тисяч жінок

На захист нашої України від посягань росії пліч-о-пліч з чоловіками встали їхні рідні та улюблені жінки — матері, дружини, сестри…

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: [email protected]

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, який виступив учора на Українському жіночому конгресі, у Збройних Силах «нині проходять службу 59 786 жінок, з яких 41 000 – військовослужбовці, майже 19 000 – цивільні співробітники».

Кількість жінок у ЗСУ зростає. Для порівняння: станом на 20 липня цього року в лавах армії було 38 629 жінок.

Безпосередньо на передову участь у бойових діях приймає близько 5 000 жінок, із них 10% жінок – у складі територіальної оборони, що входить до структури ЗСУ.

Крім цього, багато жінок перебувають у Національній гвардії, Прикордонній службі, ДСНС, СБУ, Спецв’язі, статистку за якими Олексій Резніков не уточнював.

При цьому варто зазначити, що за весь період повномасштабного вторгнення росії в Україну зникло безвісти 50 захисниць ЗСУ, понад 100 отримали поранення, загинула 101 жінка.

За словами міністра, до армійських навчальних підрозділів на посади інструкторів прийшло багато українок, ставши висококласними фахівцями з багатьох нових спеціальностей. Вони виступають наставниками курсантам на сучасних тренажерних симуляторах, інноваційних засобах зв’язку, системах управління розвідувальними дронами та бойовими БПЛА.

ЗакарпатПост