Прага відправила Україні шість вагонів енергетичної допомоги

У середу, 14 грудня, із Праги в Україну вирушив поїзд із гуманітарним вантажем, який має допомогти українцям подолати наслідки російських ударів по енергетичній інфраструктурі. Відправлення допомоги раніше схвалила міська рада.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Цінний вантаж вартістю 15 млн крон (близько 625 тис. євро) розмістився у шести вагонах на 315 палетах. Загалом чеська столиця передала 600 дизельних теплових гармат та 18 електрогенераторів. З них 400 гармат та 10 генераторів отримає Київ, решта – Миколаїв, пише чеський сайт Вінегрет.

«Вибір зумовлений тим, що Київ – наше місто-побратим, а Миколаїв – це місто, яке зазнало потужного обстрілу російської армії, і громадянська інфраструктура там сильно постраждала. Ми хочемо дати можливість біженцям, які зараз у нас, повернутися до себе додому, що, звісно, неможливо без масштабних інвестицій», – сказав мер Праги Зденек Гржиб під час завантаження матеріалів на Либенському вокзалі.

Міський голова додав, що місто надало всі наявні у його власності теплові гармати.

«Це всі дизельні нагрівачі, які ми маємо. Місто зберігало їх на випадок надзвичайної ситуації, і я думаю, що вона настала», – сказав він.

ЗакарпатПост