Восьмий апеляційний адміністративний суд ганебно став на бік знищення Свидовця!

Незважаючи на заяву голови Верховної Ради Руслана Стефанчука про те, що Україна ухвалила всі необхідні законодавчі акти для вступу до Європейського Союзу.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: [email protected]

Про це пише у соцмережі спільнота Free Svydovets. Незважаючи за звіт Європарламенту, який різко розкритикував планову побудову мегакурорту «Свидовець» і закликав нашу державу боротися з незаконною вирубкою лісів, а країни Євросоюзу – посприяти цьому. Незважаючи на рішення Верховного Суду.

Незважаючи на численні порушення опонентів. Незважаючи на те, що тисячі українців віддають своє життя за краще майбутнє у європейській спільноті… українські суди рухаються в протилежному напрямку!😡

Сьогодні колегією суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду у складі Світлани Шевчук, Руслана Кухтей, Степана Нос задоволено апеляційні скарги представників Тячівської та Рахівської РДА, які затверджували детальний план територій для побудови на Свидовці гірськолижного курорту. Це означає, що 1400 гектарів цінної української природи, за яку зараз на війні гинуть українці, і досі під загрозою знищення!

«Ми озвучили всі порушення з боку наших опонентів. Нашим довірителям відмовили в доступі до інформації, і самі представники Тячівської та Рахівської РДА на судовому засіданні визнали, що не було дотримано процедури громадських обговорень, що дійсно були порушення, що вони не змогли забезпечити доступ людей до отримання всієї інформації. Були порушені права людей, які тут проживають, зокрема їхнє право брати учать у вирішенні питань, які стосуються місцевого самоврядування, які гарантовані Конституцією та Законами України. Суд послухав і постановив рішення про відмову у задоволенні позову людей», – говорить голова Адвокатського об’єднання «Войченко і Дульський», захисник Свидовця Сергій Войченко.

Новина обурлива, хоча й, можливо, очікувана. Тим не менш, наша боротьба триватиме. Адвокати обов’язково подаватимуть касаційну скаргу до Верховного суду.

Очікуємо і віримо, що Верховний суд ухвалить рішення на користь української природи та українців.

Світлина Muraszka, CC BY-SA 4.0

ЗакарпатПост