Нині Прага погасить головну ялинку на знак солідарності з Україною

Увечері у середу, 21 грудня, Прага приєднається до міжнародної акції «Світло для України». У її рамках на Староміській площі на хвилину погасять гірлянду на головній ялинці міста. Це станеться о 19:40.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: [email protected]

«Потім прозвучить аудіообіг українського президента Володимира Зеленського до європейців із закликом взяти участь у зборі коштів на генератори, щоб допомогти українцям пережити зиму. В акції також візьме участь тимчасовий повірений у справах України в Чехії Віталій Вусатий, я також буду присутнім», – розповів порталу Lidovky.cz мер чеської столиці Зденек Гржиб.

Акцію організовує Міністерство закордонних справ України. Її головна мета – привернути увагу світової громадськості до катастрофічного стану, в якому опинилися жителі України через цілеспрямовані російські атаки щодо її енергетичної інфраструктури.

Відомство закликає приєднатись до заходу весь світ. Дата обрана невипадково: 21 грудня – день зимового сонцестояння, тобто «найтемніший» на рік.

ЗакарпатПост