Розвідник від Бога: жив як воїн і помер, як воїн, зі зброєю в руках, з Україною в серці

Станіслав Партала до лав батальйону “Азов” записався навесні 2014 року після того, як росія розпочала військову агресію на Донбасі. За роки на передовий Станіслав із позивним “Метро” провів сотні вдалих бойових операцій, знищив десятки російських окупантів, навчив військовій справі безліч побратимів.

замовляй рекламу на сайті zakarpatpost.net 🇺🇦 e-mail: [email protected]

Першу нагороду – орден “За мужність” ІІІ ступеня сержант отримав у листопаді 2016 року за те, що під Павлополем, ризикуючи власним життям, із групою розвідників та саперів, зробив спробу евакуювати тіло побратима.

Сапери, що рухалися попереду, підірвалися на вибуховому пристрої, двоє з них отримали поранення. Групу почали обстрілювати, проте завдяки досвіду офіцера вдалося вивести військових, евакуювати двох поранених саперів та винести тіло загиблого.

У лютому 2017 року “Метро” став Народним Героєм України.

Повномасштабне вторгнення Росії Стас Партала зустрів офіцером окремого загону спецпризначення “Азов”.

2 березня 2022 року розвідник зі своїми підлеглими успішно виконали завдання мінування можливих шляхів висування ворога на Маріупольському напрямку. Проте, коли воїни поверталися до пункту дислокації, сталося зіткнення з групою супротивника, яка намагалася їх оточити.

Партала вміло організував відбиття нападу, внаслідок чого було знищено три ворожі бронемашини, дві з яких він підбив особисто. Під час бою Стас отримав тяжке поранення, але продовжував бути в строю, зумівши вивести свій підрозділ до району зосередження.

На жаль, медикам не вдалося врятувати його життя. 25 березня 2022 року Станіславу Парталі було надано звання Герой України (посмертно).

“Ми обрали шлях війни за свободу, а не жити рабами як наші “сусіди”. І нехай краще ми падемо честю хоробрих заради наших дітей та свободи нашої держави!”, – згадують слова Героя його побратими.

ЗакарпатПост