Ужгородські депутати звернулися до Укренерго з проханням «віднайти справедливість у питанні розподілу електрики»

Таке звернення до «Укренерго» підготували депутати міської ради Ужгорода від фракції «Рідне Закарпаття».

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Про це у своєму телеграм-каналі пише депутат і журналіст Віталій Глагола. «Наша область – єдина в Україні, яка давно відмовилася від централізованого опалення. У зв’язку з цим відключення електрики в нічний час є вкрай болючим», – вважають депутати міської ради.

Депутат Віталій Смірнов каже: «Також цікава ситуація залишається з об’єктами критичної інфраструктури.

До прикладу, якщо лікарня на пікових потужностях споживає 300 квт/год, то до її так званої «лінії критичної інфраструктури» може бути підключено ще 500-800 квартир та домогосподарств.

Так, водопідвищувальна станція споживає 500 квт/год, а на цю ж лінію заживлено ще 10 дев’ятиповерхівок з живленням 00-24 нон стоп з початку масованих обстрілів і дотепер. І таких прикладів, коли одні вулиці світять, як казино в Баден-Баден, а інші жителі мерзнуть реально дуже багато.

«Нехай квартира на критичній лінії споживає 100-150 квт на місяць, а таких абонентів в місті – тисячі! Тому ситуацію, коли одним ужгородцям вимикають світло на 18 годин, а іншим не вимикають зовсім, вважаємо несправедливою. Формула 18+0=9 є негуманною», – додає колега Глагола Віталій.

Вважаємо, що віднаходження балансу дозволить створити рівні та відносно комфортні умови для всіх.

Додамо, що у цій ситуації «Закарпаттяобленерго» є тільки розподілювачем наданого державою ліміту.

Тому депутати також клопотатимуть щодня вказувати ліміти, які надають для Закарпаття, щоб порівнювати підхід саме до нашого регіону, адже у тому ж Франківську відключають світло на 6, максимум 9 годин на добу.

Відповідне звернення депутати направлять до «Укренерго» на сесії 31 січня.

ЗакарпатПост