Систематичне одержання неправомірної вигоди за неперешкоджання ввезенню авто в Україну – на Закарпатті судитимуть двох митників

🔷

Закарпатська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох старших державних інспекторів митного поста «Астей» за фактом прохання та одержання неправомірної вигоди, зокрема й повторно (ч.ч. 1, 3 ст. 368 КК України).

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Слідством встановлено, що співробітники митниці налагодили схему неправомірного одержання грошових коштів за те, аби безпідставно не створювати перешкоди при ввезенні громадянами в Україну автомобілів на іноземній реєстрації. Залежно від стану та вартості авто сума «відкату» за один транспортний засіб становила 300-500 доларів США.

Протягом 2021-2022 років зафіксовано кілька фактів одержання неправомірної вигоди службовими особами Закарпатської митниці. Після чергового такого – у серпні минулого року – обвинувачених було викрито. Тоді ж за місцем роботи та проживання фігурантів були проведені санкціоновані судом обшуки, під час яких вилучено грошові кошти, мобільні телефони та ряд інших речових доказів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали співробітники ГУ Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

ЗакарпатПост