На Закарпатті пересадили нирку чоловіку, який протягом 4 років страждав на ниркову недостатність

У Лікарні святого Мартина пересадили нирку чоловіку, який протягом 4 років страждав на ниркову недостатність

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер


🗓27 березня в Україні відзначають День нефролога. Саме в цей день ми хочемо розповісти вам історію Сергія, якому 24 лютого пересадили нирку у Лікарні Святого Мартина.
☝🏼Впродовж 4 років чоловік кожні кілька днів, відвідував діаліз, щоб просто жити. Причина – ниркова недостатність. Іншими словами, нирки Сергія відмовили і все за що вони відповідали, доводилося робити спеціальному апарату.
🏥Коли пацієнт дізнався про свій діагноз, одразу став у реєстр реципієнтів (тих, кому потрібна пересадка нирки) у Києві. Потім вирішив змінити місце реєстру на Львів. І за 10 днів від цього моменту йому пощастило. Спеціальна електронна система ЄДІСТ (Єдина державна інформаційна система трансплантації) серед всіх зареєстрованих обрала його.
🧑🏻Чоловіку успішно пересадили нирку від посмертного донора. За 2 тижні Сергія виписали додому. Зараз він добре себе почуває та звикає до нового життя з ниркою.
👩🏻‍⚕️Таких як Сергій на Закарпатті десятки. На жаль, не всім пацієнтам з нирковою недостатністю можуть пересадити нирку (вік, зайва вага, супутні захворювання, інше). Щоб пацієнти з нирковою недостатністю могли жити, а більшість з них очікувати пересадки, їхнє здоров’я постійно контролюють лікарі-нефрологи, повідомляє Мукачівська міська рада.

ЗакарпатПост