Яка зараз ситуація на кордоні зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією, – інформує Закарпатська митниця

З огляду на останні події, пов’язані з проведенням політичних акцій щодо блокування кордону польськими аграріями з боку Польщі та протестів словацьких фермерів на території Словаччини, Закарпатська митниця інформує, що станом 23 лютого п.р. усі пункти пропуску в зоні діяльності митного органу працюють в штатному режимі з посиленими змінами. Оформлення, пропуск громадян та всіх видів транспортних засобів здійснюється за встановленим порядком.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

Щодо вантажного напрямку, то за останню добу (з 22.02. по 23.02.2024) здійснено митне оформлення значної кількості вантажівок в обох напрямках.

На кордоні зі Словаччиною наступна ситуація з чергами:

п/п «Ужгород – Вишнє Нємецьке»:

виїзд з України – 20 т/з (єЧерга – 2095 т/з);

в’їзд в Україну – 400 т/з.

Оформлено вантажних ТЗ за добу:

виїзд з України – 131 т/з;

вʼїзд в Україну – 217 т/з.

На кордоні з Румунією наступна ситуація з чергами:

п/п «Дяково – Халмеу»:

виїзд з України – 10 (єЧерга – 1076 т/з);

в’їзд в Україну – 150 т/з.

Оформлено за добу вантажних ТЗ:

вʼїзд в Україну – 153 т/з;

виїзд з України – 95 т/з.

На кордоні з Угорщиною наступна ситуація з чергами:

п/п “Чоп – Захонь”:

виїзд з України – 35 т/з (єЧерга – 4012 т/з);

в’їзд в Україну – 950.

Оформлено вантажних ТЗ за добу:

вʼїзд в Україну – 387 т/з;

виїзд з України –  233 т/з.

Додамо, що з початку блокування пунктів пропуску на українсько-польській ділянці кордону, Закарпатською митницею забезпечено збільшення кількості пропущених транспортних засобів у пунктах пропуску в межах Закарпатської області:

– на 17% у пункті пропуску “Ужгород-Вишнє Нємецьке”;

– на 21,5% у пункті пропуску “Чоп – Захонь”;

– на 34,7% у пункті пропуску “Дяково – Халмеу”.

Таким чином, з початку повного блокування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні через пункт пропуску “Ужгород-Вишнє Нємецьке” митницею у середньому забезпечується пропуск 228 вантажних автомобілів на в’їзд в Україну за добу, через пункт пропуску “Чоп – Захонь” – 340 вантажних автомобілів на в’їзд в Україну за добу, через пункт пропуску “Дяково – Халмеу” – 114 вантажних автомобілів на в’їзд в Україну за добу.

З метою забезпечення взаємного ритмічного пропуску та оформлення т/з у кожному пункті пропуску проводяться щозмінні регулярні зустрічі з суміжною стороною та вирішуються поточні проблемні питання, інформує Закарпатська митниця.

ЗакарпатПост