Як наступ росії зайшов у глухий кут: аналітикаThe New York Times

Зимовим настанням москва сподівалася захопити весь Донбас. Насправді за кілька місяців прогрес росії склав: 3 невеликі населені пункти, частина Бахмута, гучне поле битви з обмеженою стратегічною цінністю.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: [email protected]

Як зазначають аналітики, прорив для росії здається все більш малоймовірним.

Навіть із великою кількістю військ та вогневою міццю окупантам вдалося лише трохи просунутися вперед, зіткнувшись із добре підготовленими та сильно укріпленими українськими лініями оборони.

Спроба настання у районі Вугледара закінчилася для росіян розгромом. Наполеглива українська оборона витримала хвилі російських атак, спрямованих на оточення Бахмута.

На думку експертів, щоб зимовий наступ досяг цілей, її збройним силам необхідно було б відтворити імпульс. Як це було на початку війни, коли вона застала Україну зненацька та зуміла захопила великі території. Не допомогла кремлю ні мобілізація сотень тисяч новобранців, ні зосередження лише на сході України.

ЗакарпатПост