На Закарпатті із січня по березень зафіксували 802 випадки домашнього насильства

Поліцейські Закарпаття продовжують роботу над запобіганням випадків домашнього насильства❗️

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради 👉 повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Одним із пріоритетних напрямків діяльності співробітників Управління превентивної діяльності поліції Закарпаття є робота над виявленням, а основне – попередженням проявів домашнього насильства. Для максимальної ефективності роботи у цій галузі поліцейські мобільних груп реагування на випадки домашнього насильства тісно співпрацюють із дільничними офіцерами поліції, працівниками ювенальної превенції, поліцейськими офіцерами громади.

У результаті такої співпраці в період із січня по березень 2023 року поліцейські Закарпаття зафіксували 802 правопорушення, передбачені статтею 173-2 КУпАП, тобто Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування.

Найбільша кількість таких фактів була виявлена дільничними офіцерами поліції та працівниками груп реагування патрульної поліції. За характером насильства найвища кількість фактів стосується саме психологічного впливу. Йдеться про 769 випадків. А це становить 96% від загальної кількості. Щодо фізичного насильства – зафіксовано 63 факти. Крім того, на даний час виявлено 7 фактів економічного насильства. Зловмисників поліцейські притягнули до відповідальності: оштрафовано 155 осіб, до 7 осіб застосовано стягнення у вигляді громадських робіт, четверо правопорушників піддані адміністративному арештові. Загальна сума накладених штрафів перевищила 38 тисяч гривень.

Робота працівників поліції Закарпаття у цьому напрямку триває. Окрім роботи мобільних груп реагування на випадки домашнього насильства, постійну інформаційну кампанію з громадянами ведуть поліцейські офіцери громади, поліцейські-ювенали проводять виховні заняття на дану тематику в школах та підопічних сім’ях, спілкуючись при цьому і з дітьми, і з батьками, і з педагогами.

Поліцейські наголошують на важливості не замовчувати прояви жорстокого ставлення щодо вас, ваших близьких чи знайомих. Вчасне звернення до поліції чи на відповідні гарячі лінії допоможе вберегти здоров’я та життя людини і припинити будь-які прояви насильства, повідомляє поліція Закарпатської області.

ЗакарпатПост