ТОП-5 цікавих фактів про закарпатське Солотвино

Оздоровче Закарпаття: Солотвино

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер


Це відомий бальнеологічний курорт на Тячівщині завдяки соленим озерам, які порівнюють із Мертвим морем. Висока концентрація солі у воді (30-32 г/л) дає відчуття невагомості при зануренні.
⛱ Тут можна оздоровитись та відпочити всією сім’єю, місцеві грязі та солона вода лікують організм ззовні та зцілюють із середини від цілого ряду недуг (ревматизм, астма, артрит, екземи, серцево-судинні захворювання, тощо).
ТОП-5 цікавих фактів про Солотвино:
1️⃣ У II столітті до нашої ери це місце було частиною древньої Римської колонії – Дакії, сіль почали видобувати через 400 років.
2️⃣ За часів Угорської імперії тут також видобували сіль та поклали початок поселенню. 1360 — перша письмова згадка про Слатіну (Солотвино) в грамоті угорського короля Владислава.
3️⃣ Історія лікування зазначається ще з кінця Першої світової війни: спочатку в Солотвині діяла невелика лабораторія, а у 1968 році при міській лікарні відкрилась алергологічна секція.
4️⃣ Сьогодні навколо солоних озер розташовані сучасні оздоровчі комплекси, пансіонати, готелі та приватні лікарні, де можна поплавати в соляних басейнах, відвідати соляні кімнати (спелеотерапія), проконсультуватись із фахівцями та оздоровитись тілом і душею.
5️⃣ Цікавинкою Солотвина є музей історії солекопалень, де знаходяться історичні та унікальні експонати часів Римської імперії, повідомляє Туристичний бренд Закарпаття

ЗакарпатПост