Закарпаття попрощається із захисником України Іваном Панющиком

Тривають запеклі бої за нашу вільну Україну, та поки орда ще не покинула наші землі, війна забирає життя найкращих і найсміливіших, справжніх професіоналів та професіоналів, які роблять окупантам боляче.

Чорна хмара смутку оповила всю Білківську громаду, що на Іршавщині, Хустського району та родину Патріота та Захисника України – принісши сумну звістку про загибель молодшого сержанта ПАНЮЩИК Івана Петровича, написав на своїй сторінці Василь Клочуряк.

01 травня 2023 року, противник у складі незаконних збройних формувань та сил російської федерації здійснив штурмові дії та обстріл позицій підрозділів Сил Оборони України в поблизу населеного пункту Бахмут, Донецької області з ручного протитанкового гранатомету, внаслідок чого – командир 3 стрілецького відділення 1 стрілецького взводу 1 стрілецької роти військової частини А7369, молодший сержант ПАНЮЩИК Іван Петрович, виконуючи бойові завдання з оборони нашої Держави від нашестя рашистської чуми отримав вогнепально-осколкове поранення голови. Перебуваючи на лікуванні у стаціонарі в медичному закладі від отриманого поранення, дефузної травми головного мозку та гострої серцево-судинної травми – помер в лікарні, Героїчно віддавши своє життя.

ПАНЮЩИК Іван Петрович – корінний білківчанин. Народився 01 вересня 1984 року, в рідних Білках, Хустського району, Закарпатської області. Доволі символічна дата, адже ріс він дуже допитливим. Полюбляв співбесіднику задавати чимало питань, які йому були цікаві, відзначався неабиякою людяністю та врівноваженістю. Здобув повну середню освіту, закінчивши Білківську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Однокласники відгукуються про нього дуже добре, тому що вмів підтримати, розрадити, був усміхненим та товариським, випромінював позитив. Завжди був позитивний, добрий, щирий. Віддано та відважно боровся за територіальну цілісність нашої Держави. Іван під час несення служби, зустрів найкращих та відданих побратимів, яких цінував і гордився ними, завжди їх підбадьорював, не давав їм можливості думати про сумне – зміцнюючи їхній бойових дух.

В суботу, 20 травня 2023 року о 12.00 год. з родинного будинку Героя в селі Білки, розпочнеться чин похорону, церемонія прощання та військового почту загиблого Героя України молодшого сержанта ПАНЮЩИК Івана Петровича, після чого траурна хода пройде до Свято-Петро-Павлівського храму села, де відбудеться заупокійна служба. Поховання Героя відбудеться – на Алеї Слави сільського кладовища

Герой України, молодший сержант ПАНЮЩИК Іван Петрович, вірний Військовій Присязі та Українському Народу, неодноразово виявлявши стійкість та мужність, під час бойового завдання, в останньому для нього, помер в медичному закладі, від отриманих вогнепально-осколкових поранень за нашу Батьківщину, здійснюючи заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації по всій лінії зіткнення, захищаючи територіальну цілісність, суверенітет та Незалежність України.

У цей час вдома його чекала люблячі та найдорожчі батьки, дружина, синочки, рідні та все село. Іван Петрович – дуже хороший сім’янин. Разом з дружиною виховували трьох діточок – синочків: 16 річного Вітальчика, 9 річного Назарчика та 7 річного Іванка. Наш Герой завжди проявляв до них батьківську любов, увагу, даруючи їм тепло, а найголовніше – докладав максимум зусиль для їх добробуту.

ПАНЮЩИК Іван Петрович завжди був позитивний, розумний, добрий, а найголовніше – він Вірний Патріот своїй Батьківщині з дитинства. По життю Ваня був цілеспрямований, чесний, відданий і впевнений, мудрий, відважний та розсудливий, терплячий, чуйний, турботливий, веселий, завжди був готовий кожному допомоги. Хто мав честь дружити з Іваном, точно можуть сказати, що гумору йому не позичати. Він любив свою родину та віддав своє життя за те, аби його рідні та близькі жили у Вільній Україні. Він це вважав своїм обов’язком чоловіка, сина, брата, друга та Захисника України, який він з честю, вірністю, добросовісно та героїзмом виконав, віддавши своє життя заради вільної, суверенної, європейської та Незалежної України.

Вічна слава і пам’ять Герою! Він був справжній воїн, українець всією своєю душею і своїми діями… Ми всі у неоплатному боргу перед нашим Героєм, що відійшов у вічність, захищаючи наше мирне життя, наше майбутнє, нашу Незалежність, він віддав життя за те, щоб ми жили у Вільній і Незалежній країні в спокої та мирі… Схиляємось перед батьками, які виростили такого мужнього, сміливого та відданого своїй справі патріоту, перед дружиною та синами, котрі залишились без найкращого у світі чоловіка та батька, перед односельчанами Білківської громади, які мріяли його зустріти з квітами, вітаючи з Великою Перемогою. Але сталося зовсім інакше… Буде багато квітів, та на жаль з сумного приводу, – йдеться у дописі Василя Клочуряка.

Щирі співчуття рідним і близьким загиблого. Вічна йому пам’ять, Царство Небесне, Слава Герою України!

ЗакарпатПост