Пішов із життя закарпатський письменник Михайло Чухран

Про цю сумну новину повідомляє спільнота Письменники Закарпаття.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

«Із глибоким сумом повідомляємо, що сьогодні перестало битися серце чудового письменника, тонкого гумориста, дослідника історії Закарпаття, світлого чоловіка Михайла Чухрана.Михайло вчив своїх двох синів проживати життя з любов’ю та гумором. Так він своє і прожив – залишив по собі тільки добрі спогади, щирі усмішки та багато творів, які люди читали, читають і будуть читати. Бо у кожному слові Михайла є і безмежна любов, і вершинна мудрість. Спочивай з миром, друже Михайле», – йдеться на сторінці.

Михайло Чухран народився у 1954 році в селищі Королево на Закарпатті в сім’ї залізничника та бібліотекарки. Закінчив Ужгородський державний (нині національний) університет. Протягом десяти років був автором і ведучим програм на теми культури регіонального телебачення «Виноградів-ТВ».

Автор книжок гумору «Сім тайстринок», «Читанка по-нашому», «Фіглі із фейсбуку», історичних нарисів «Королево. Історія в фрагментах», а також дитячих «Пітятко», «Потятко». Долучився до випуску семи літературних альманахів. Нагороджений відзнаками Закарпатської обласної державної адміністрації та обласної ради, виноградівських районних органів влади.

Про причини смерті не повідомляється.

Щирі співчуття родині…

ЗакарпатПост