В Мукачеві як жили з турулом, так живуть і без нього, – Андрій Балога

Скульптура турула в гарному стані, вона стоїть в приміщенні та доступна до огляду туристам. Це наразі музейний експонат…

Купуйте-ТОП-100-Впливові-люди-Закарпаття в кіосках преси та за телефоном 050 888 50 50

Про це повідомив міський голова Мукачева Андрій Балога, під час інтерв’ю журналісту Тетяні Когутич для Укрінформу.

– Щодо демонтажу угорського турула з Мукачівського замку – так само імперський символ, але іншої держави – Угорщини. Це також було політичне рішення, яке швидко втілили і зараз там тризуб.

– Все правильно: український тризуб на замку в Україні.

– Але це рішення було досить скандальним. Чи обернулося воно для міста якимись проблемами?

– Абсолютно ніякими. Всі як жили, так і живуть. Усі все розуміють. Сам турул стоїть в замку в музейному приміщенні. Зараз там йде підготовка до відкриття музею “Мукачево в ХІХ столітті” – весь верхній двір замку ми хочемо перетворити в музей. Скульптура турула в гарному стані, вона стоїть в приміщенні та доступна до огляду туристам. Це наразі музейний експонат.

– Чи правда, що історія з угорським турулом торкнулася особисто вас та вашої родини – говорять про те, що вам заборонений в’їзд в ЄС з легкої руки угорців, це така собі вендета за знятого з бастіонів «Паланку» турула?

– Можливо. Це їхнє питання. Але в мене на сьогоднішній день немає потреби виїжджати в ЄС. В мене як чоловіка зараз задачі – бути тут, робити все, аби функціонувало місто та щоб ми перемогли. А потім будемо їздити відпочивати за кордон і так далі.

Повне інтерв’ю Андрія Балоги, читайте на Укрінформі.

ЗакарпатПост