Перед судом постануть закарпатці, яких СБУ викрила на організації каналу нелегального виїзду чоловіків призовного віку за кордон

У ході слідства встановлено, що двоє мешканців області налагодили механізм зарубіжних «поїздок» ухилянтів під виглядом осіб, непридатних до служби за станом здоров’я. Свої «послуги» зловмисники оцінювали в 10 тисяч доларів з однієї людини.

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газеті Закарпатські оголошення 👍 050 222 50 50, вайбер

Для уникнення викриття, ділки розробили систему конспірації: здійснювали спостереження за «клієнтами», змінювали автотранспорт, який щоразу перевіряли на наявність так званих «жучків».

Наразі матеріали справи стосовно зловмисників скеровано до суду. Вони підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі, повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області.

Викриття злочину здійснювали співробітники СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими Ужгородського РУП ГУ Нацполіції в Закарпатській області та оперативниками кримінальної поліції за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост