Як негативна інформація впливає на імунну систему людини?

Переважна більшість інформації, новин та реклами в сучасному світі навмисно перебільшується та робиться негативною та агресивною заради того, щоб привернути та затримати вашу увагу.

передплати газету ПОРАДИ на своїй пошті 💛 індекси 91145, 91146 💙 замовляй рекламу в газету 067 666 90 90

Ми живемо в дивовижний час, коли всі і всюди стверджують, як усе добре, як усе корисно, але насправді, людині це зовсім непотрібно вам, і скоріше за все – це шкідливо. І будьте певні, в цьому списку буде той ресурс, якому ви довіряєте, пише газета «ПОРАДИ».

Негативні новини та трагедії

Інтернет – це величезний ресурс інформації, який може бути як корисним, так і шкідливим. Негативні новини, фейкові дані, трагедії та агресивна поведінка в мережі негативно впливають на психічне здоров’я людини. Якщо ви відчуваєте, що негативна інформація в інтернеті негативно впливає на вас, є кілька речей, які ви можете зробити, щоб впоратися з цим:

  • Обмежити час, який ви проводите в інтернеті. Спробуйте встановити для себе щоденний ліміт часу, який ви будете проводити в мережі. Або найкращий варіант – взагалі відмовитися нього.
  • Вибірково споживайте інформацію. Не читайте все, що вам попадається на очі. Фільтруйте інформацію, яку ви споживаєте, і фокусуйтеся на позитивних новинах та контенті.
  • Посилюйте позитивні емоції. Читайте позитивні книги, газети, дивіться фільми та відео, які викликають у вас позитивні емоції.
  • Обговорюйте свої почуття з кимось, кому ви довіряєте. Поговоріть з другом, членом сім’ї або терапевтом про те, як негативна інформація в інтернеті впливає на вас.
  • Проводьте час на природі. Займіться фізичною активністю, більше проводьте часу на свіжому повітрі.
  • Пам’ятайте. Перебування в закритих приміщеннях, перегляд негативної інформації (інтернет, телевізор, новини, трагедії) значно послаблюють імунну систему.

Ось кілька конкретних порад, які допоможуть вам обмежити вплив негативної інформації в інтернеті:

  • Використовуйте фільтри та блокувальники. Багато веб-браузерів і соціальних мереж мають функції, які дозволяють блокувати певні сайти або типи контенту.
  • Не підписуйтесь на джерела, які поширюють негативну інформацію. Якщо ви бачите, що певне джерело новин або соціальної мережі постійно публікує негативний контент, відпишіться від нього.
  • Не поширюйте негативну інформацію. Якщо ви бачите негативний контент, не поширюйте його далі. Це лише допоможе йому поширитися ще далі.

Пам’ятайте, що ви не можете контролювати, що відбувається в інтернеті. Але ви можете контролювати те, як ви реагуєте на негативну інформацію. Виконуючи ці поради, ви зможете захистити своє психічне здоров’я від негативного впливу інтернету.

Ось кілька додаткових порад, які можуть бути корисними:

  • Зосередьтеся на позитивних речах у своєму житті. Коли ви відчуваєте себе пригніченим негативною інформацією, зробіть паузу і подумайте про те, що вам подобається в своєму житті.
  • Займіть себе чимось позитивним. Коли ви відчуваєте себе накачаним негативною інформацією, займіть себе чимось, що принесе вам радість. Це може бути читання, музика, спорт, свіже повітря або будь-яка інша діяльність, яка вам подобається.
  • Поговоріть з кимось, кому ви довіряєте. Якщо ви відчуваєте себе пригніченим негативною інформацією, поговоріть з другом, членом сім’ї або терапевтом. Вони можуть допомогти вам впоратися з негативними емоціями і знайти здорові способи реагувати на негативну інформацію.
  • Надійно. Найголовніше – це перейти на здоровий спосіб життя, здорове, природнє харчування, велику фізичну активність. Адже споживання негативної інформації, вам нічого не дає, а навпаки віднімає час і підриває здоров’я.

ЗакарпатПост