На Закарпатті голова приймальної комісії «погорів» на хабарі за оформлення на навчання для відстрочки від призову

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури завідувачу кафедри у відокремленому підрозділі одного з приватних всеукраїнських вишів повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

Слідством встановлено, що підозрюваний, очолюючи приймальну комісію, пропонував за хабар фіктивно оформити чоловіків на стаціонарне навчання. Це давало б їм можливість отримати відстрочку від призову на військову службу, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Фігуранта викрили та затримали при одержанні 1000 доларів та 2000 грн неправомірної вигоди. За ці кошти він мав сприяти зарахуванню в освітній заклад двох «абітурієнтів» призовного віку. Наразі встановлюють всі деталі вказаної схеми та інших осіб, які можуть бути причетними до її реалізації.

Підозрюваному вже обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести заставу. Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост