Прикордонники розповіли, яка зараз ситуація на українсько-словацькому кордоні

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів про ситуацію з рухом транспортних засобів на українсько-словацькому кордоні.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

“Рух відбувається інтенсивно: як на в’їзд в Україну, так і на виїзд з України. За минулу добу близько 350 вантажних транспортних засобів перетнули кордон на тому напрямку. Звісно що через дії, які відбуваються на кордоні з Польщею, рух тут додався”, – зауважив Демченко в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо поточної ситуації на українсько-словацькому кордоні, де днями відбувалося певне блокування руху.

Він додав, що станом на сьогоднішній ранок 450 вантажівок перебували на території Словаччини в очікуванні можливості перетину кордону з Україною, пише УНІАН.

“Також можу додати, що додалося і на кордоні з Угорщиною. Навпроти пункту пропуску “Тиса” станом на ранок сьогодні знаходилося близько 600 вантажних транспортних засобів, які очікували на можливість перетину кордону. Але також, на щастя, рух відбувається і на цьому напрямку”, – розповів речник.

Демченко зауважив, що до моменту, коли 6 листопада польські перевізники почали блокувати рух на трьох напрямках українсько-польського кордону, скупчення вантажівок на кордоні зі Словаччиною та Угорщиною не фіксувалися.

“Тому можна сказати, що і водії, і перевізники через дії, які зараз вчиняються на кордоні з Польщею, обирають для себе і інші можливі маршрути для руху, щоб перетнути кордон України”, – сказав він.

ЗакарпатПост