Через негоду, закарпатців просять утриматися від поїздок на далекі відстані та від походів у гори

Найближчими днями негода продовжить вирувати на Закарпатті. Синоптики прогнозують зниження температури повітря і значні опади у вигляді снігу й дощу.

потрібні працівники? комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50, вайбер, телеграм

Краян закликають за можливості утриматися від поїздок на далекі відстані та від походів у гори. Також населенню рекомендують перевірити справність транспортних засобів і нагадують про функціонування Пунктів Незламності, де можна зігрітися, попрацювати та зарядити свої гаджети.

Критично низької температури повітря ще не було, однак від початку листопада за медичною допомогою з приводу переохолодження вже звернулося 18 осіб. Для порівняння – за весь холодний сезон 2022-2023 рр. таких звернень було 77, повідомляє Закарпатська обласна державна адміністрація.

Появі переохолодженню сприяє не лише низька температура, а й підвищена вологість, вітер, холодний мокрий одяг, тісне взуття тощо. Фахівці радять обмежити вживання алкоголю, адже він пригнічує відчуття холоду, рекомендують носити зручний вільний одяг, також можна використовувати теплі устілки. При цьому особливу увагу потрібно приділити вразливим категоріям населення – дітям, особам похилого віку та людям з інвалідністю.

У разі легкого ступеня переохолодження, коли є тремтіння, слабкість, можливий озноб та блідість шкіри, потрібно перейти в тепле приміщення, зняти холодний мокрий одяг, випити теплий напій.

Якщо людина втратила свідомість або є інші порушення, то обов’язково потрібно викликати швидку, адже стан потерпілого може погіршитися в будь-який момент.

Про це на брифінгу сьогодні розповіли начальник оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Закарпатської області Михайло Іляшевич та лікар з медицини невідкладних станів Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги Михайло Бойсак.

ЗакарпатПост