Проблемні питання діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків обговорили в Ужгороді голови ОСББ

Нарахування плати за централізоване водопостачання та водовідведення мешканцям за наявності загальнобудинкових лічильників, укладення договорів на технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж багатоквартирних будинків, дотримання Правил благоустрою ОСББ, ЖБК та БК – серед питань, які розглянули днями на засіданні Ради голів ОСББ, ЖБК та БК в Ужгородській міській раді.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

В обговоренні проблемних питань діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та шляхів їх вирішення взяли участь міський голова Богдан Андріїв, його заступник Євген Плавайко, представники Департамент міської інфраструктури Ужгородської міської ради , водоканалу Ужгорода, ТОВ «Газорозподільні мережі України».

Як нараховують плату за централізоване водопостачання в тих ОСББ, ЖБК, та БК, у яких встановлено загальнобудинкові прилади обліку споживання води, розповіла представниця КП «Водоканал м. Ужгород» Ганна Лозіна. За її словами, для будинків, де усі приміщення оснащені лічильниками холодної води, обсяг різниці розподіляється між усіма споживачами пропорційно до обсягу споживання води. Для прикладу, якщо будинковий лічильник накрутив 400 кубів холодної води, але показання квартирних приладів обліку в сумі набрали 380 кубометрів, то за 20 кубів, тобто за «небаланс», доведеться платити усім квартирам. Якщо власник квартири використав за місяць 5 м куб води (відповідно до особистого лічильника), його частка за цей «небаланс» є пропорційно меншою, ніж власника іншої квартири, який використав 10 м куб води. Для будинків, де частина приміщень не обладнана квартирними водомірами, розподіл різниці відбуватиметься між споживачами, які не мають квартирних водомірів (сплачують за нормами питного споживання) пропорційно кількості осіб, які фактично користуються послугами з централізованого водопостачання та водовідведення. Тобто нарахування проводитимуть згідно з показаннями загальнобудинкового лічильника.

Начальник технічного обслуговування Закарпатської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» Віктор Русин проінформував про необхідність укладання договорів на технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж з урахуванням змін до Закону «Про житлово-комунальні послуги». На офіційному сайті філії можна ознайомитися з договором для Колективних замовників/Замовників за замовчуванням, а також із переліком видів робіт, які входять до технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинках. Про орієнтовну вартість робіт у конкретній багатоповерхівці можна дізнатися на сайті оператора ГРМ. Там же оприлюднять графіки проведення техогляду по кожному будинку.

Заступниця директора департаменту, начальниця управління житлово-комунального господарства департаменту міської інфраструктури Олександра Турянчик проінформувала про місячник благоустрою та упорядкування прибудинкових територій. Наголосила, що території біля будинків потрібно привести до ладу, зокрема прибрати від сміття, постригти кущі, покосити траву тощо. Оскільки полігон твердих побутових відходів переповнений та не приймає гілля, якщо проводиться обрізка дерев, необхідно замовляти подрібнювачі (або у КП «КШЕП», або в приватній фірмі, яка надає такі послуги), і тільки тоді можна вивозити подрібнене гілля.

Під час засідання присутні також обговорили й інші важливі питання, зокрема про передачу картотеки (форм А і Б) відділу реєстрації місця проживання міської ради, йдеться у дописі Ужгородської міськради.

Начальник відділу реєстрації місця проживання міськради Володимир Кравчук проінформував присутніх про те, що реєстр територіальної громади практично сформовано, із переліку додатків до заяви на реєстрацію місця проживання вилучено вимогу надання форм А і В, відділ картотеку не вимагає. Для видачі будь-яких довідок про зареєстрованих осіб форми А та Б не потрібні.

ЗакарпатПост