Україна та Угорщина погодили відкриття пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош»

Україна та Угорщина погодили відкриття пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» для легкового транспорту та можливість руху порожніх вантажівок масою понад 7,5 тон на пункті пропуску «Лужанка – Берегшурань».

потрібні працівники? комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50, вайбер, телеграм

Відповідні зміни до Угоди між урядами країн щодо контролю прикордонного руху підписали Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та Посол Угорщини в Україні Хеізера Антала, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Продовжуємо послідовну роботу із розвитку західного кордону для посилення експортних можливостей та забезпечення швидкого перетину кордону пасажирським транспортом. Підписані зміни до Угоди з Угорщиною дозволяють нам розпочати планування проєктних та інфраструктурих робіт для запуску нового пункту пропуску “Велика Паладь – Надьгодош” та забезпечення руху порожніх вантажівок на “Лужанці”. Також, ми розглядаємо можливість будівництва нового вантажного пункту пропуску “Дийда – Берегдароц”, щоб збільшити пропускну здатність українсько-угорського кордону. Паралельно з цим працюємо, щоб розпочати предметні перемовини щодо запровадження спільного митного та прикордонного контролю з Угорщиною. Це дозволить нам пришвидшити контрольні процедури та зменшити час на перетин кордону», – наголосив Олександр Кубраков.

Після підписання змін до Угоди проєкт має бути ратифікований.

Нагадаємо, з Угорщиною діє 5 автомобільних пунктів пропуску. Пропускати вантажівки масою понад 7,5 тон може лише “Чоп – Захонь”. Туди прямують як завантажені транспортні засоби, так і порожні. Щоденно його перетинає на виїзд з України близько 220 вантажівок.

ЗакарпатПост