Екскурсію Ужгородом провели для поранених військових, які лікуються або проходять реабілітацію

Організували дозвілля воїнів Ужгородський РТЦК та СП разом із волонтерами Руху підтримки закарпатських військових.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: [email protected]

«Одним із напрямків, в якому ми з пораненими військовими працюємо – це організація їхнього дозвілля, для того, аби вони могли переключитися, побачити Ужгород, познайомитися з місцевою культурою. Це допомагає їм отримати додаткові сили й натхнення, щоб швидше одужати», – говорить військовослужбовець Ужгородського РТЦК та СП Віталій Дячук.

Близько 20 воїнів з різних куточків України та різних військових частин ознайомилися з історією міста, дізналися багато цікавинок, про які навіть місцеві мешканці не всі знають, пройшлися вуличками й набережною й, звісно, загадали бажання біля пам’ятника Миколайчику, йдеться у дописі Ужгородської міськради.

Гідеса Марія Заболотна не вперше проводить подібні екскурсії для поранених і говорить, що завжди зважає на певні особливості в спілкуванні й подачі інформації для поранених – вибір локацій, маршруту. «Під час екскурсії ми говоримо не тільки про історичний контекст міста, але й піклуємося про фізичне й психологічне здоров’я наших бійців»

Назустріч ініціативі пішли й ужгородські підприємці, які після екскурсії організували для воїнів гарний закарпатський обід, інформує Служба зв’язків з громадськістю Закарпатського ОТЦК та СП.

ЗакарпатПост