Про будівництво річкового порту на Закарпатті говорити зарано, – заступник міністра

Конкретні плани щодо будівництва річкового терміналу на українському березі Тиси наразі відсутні.

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков, коментуючи ідею побудувати порт на Тисі поблизу українсько-угорського кордону заявив, що про будівництво порту на Закарпатті говорити зарано.

У коментарі ЦТС посадовець заявив, що “до будівництва порту ще далеко”.

“Зараз ідеться лише про підготовку до відведення земельної ділянки для мультимодального терміналу й можливо (підкреслюю) майбутнього річкового порту”, – сказав він.

“На даний час рано говорити про те, хто саме займатиметься будівництвом і про які перевезення йдеться, – відзначає заступник міністра інфраструктури. – Мультимодальний термінал може працювати з різними родами вантажів і ми не можемо зараз казати, що це буде тільки такий, чи інший вантаж. Це визначиться на наступних етапах. На мою думку, подібні проєкти мають реалізовуватися на базі державно-приватного партнерства. Будемо вивчати ринок і будемо розуміти, чи є на це попит. Державі вигідніше робити це не за власні кошти, а за кошти приватного інвестора. Натомість держава буде створювати умови для ефективної роботи”.

Поки що про жодну конкретну компанію, яка може взятися за реалізацію такого проєкту, не йдеться, запевняє заступник міністра.

Він наголосив, що поки не буде розуміння, що цей проєкт вигідний та ефективний, ніхто нічого в нього не вкладатиме.

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *