Президентка Словаччини прибула до України з прощальним візитом

Президентка Словаччини Зузана Чапутова у п’ятницю завітала до Києва з прощальним візитом, оскільки термін її повноважень добігає кінця.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Як пише “Європейська правда“, про це вона повідомила у Facebook.

За словами Чапутової, це вже її четвертий візит до Києва за час свого перебування на посаді, а також третій – під час війни. “Я тут також тому, що привезла гарні новини про допомогу Словаччини Україні”, – зауважила президентка.

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з Президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою.  Глава держави подякував Зузані Чапутовій за рішучість і моральне лідерство, проявлені в умовах повномасштабного російського вторгнення, а також за підтримку Української формули миру.

Також, Зузана Чапутова під час візиту в Україну у п’ятницю відвідала село Мощун на Київщині. За час війни це вже третій візит словацької президентки. “Буча, Ірпінь, Бородянка. Всі наслідки пришестя “руского міра” вона бачила на власні очі. Сьогодні відвідали Мощун”, – зазначив голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко.

Це ще один населений пункт, який зазнав значних руйнувань внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів. Біля меморіалу “Янголи Перемоги” словацька президентка вшанувала пам’ять загиблих оборонців Мощуна.

Нагадаємо, новим президентом Словаччини обрали Петера Пеллегріні, коаліційного партнера антиукраїнського прем’єра Роберта Фіцо. Після перемоги Пеллегріні Фіцо та його союзники консолідують владу та контролюватимуть парламент, уряд і президентський офіс Словаччини.

Після того, як чинна словацька президентка Зузана Чапутова піде у відставку в червні, в Словаччині більше не залишиться жодного високопосадовця, який би беззастережно підтримував військову підтримку Києва і його зусилля із силової оборони від російської агресії.

Фото: Офіс президента

ЗакарпатПост