Декілька груп «любителів» закарпатських гір не змогли пройти повз наряди прикордонників

Кілька груп «туристів», які планували горами дістатися сусідньої Румунії, зупинили впродовж минулої доби прикордонники відділення «Богдан» Мукачівського загону.

Одного жителя Хмельниччини та двох жителів Рівненщини помітив під час патрулювання з повітря екіпаж гелікоптера прикордонників. Чоловіки саме милувалися красою озера Несамовите. Проте, апогеєм подорожі трійки спритників мала стати Румунія, куди вони планували потрапити, подолавши ще 12 кілометрів шляху.

Ще двох чоловіків з Київщини та Херсонщини затримав прикордонний наряд за 7 кілометрів від українсько-румунського кордону. Від несподіваної зустрічі з прикордонниками в одному із гірських урочищ, «верхолази» вдалися навтьоки. Щоб їх зупинити, прикордонники здійснили кілька попереджувальних пострілів.

Житель Львівщини свій «туристичний» маршрут в Румунію проклав через озеро Бребенескул. Троє його «колег» з Миколаївщини та Одещини збиралися підкорювати гору Клифа. Не зміг пройти повз наряди прикордонників й житель Житомирщини, який також збирався у високогір’я Карпат, щоб незаконно перетнути держрубіж.

Зрештою, кінцевим пунктом у маршрутах усіх «подорожуючих» став прикордонний підрозділ, куди їх доставили з метою з’ясування обставин правопорушення, повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Стосовно затриманих склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скерували до суду.

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост