Переможцем «Євробачення 2024» став виконавець зі Швейцарії  Nemo

У гранд-фіналі 68-го Пісенного конкурсу Євробачення брали участь представники 25 країн.

Після голосування, переможцем Євробачення 2024 став виконавець зі Швейцарії  Nemo

Друге місце у Хорватії

Україна на  третьому місці.

За кількістю балів від Національних журі на першому місці – Швейцарія. Україна на 5 місці.

Представниці України alyona alyona & Jerry Heil вийшли на сцену у шведському Мальме з піснею «Teresa & Maria» під номером 2.

Під час жеребкування після першого півфіналу, українки витягнули папірець з написом «Вибір продюсера», тому організатори конкурсу самостійно визначили порядковий номер виступу учасниць. Над постановкою виступу працювала українська режисерка та номінантка на «Ґреммі» Таню Муіньо. Після виступу співачки закликали до миру та свободи в Україні, сказавши: «Peace and freedom for Ukraine».

Прогнози букмекерів щодо переможця конкурсу постійно оновлювались. За інформацією сайту Eurovision World, першу сходинку посідав виконавець із Хорватії Baby Lasagna з піснею «Rim Tim Tagi Dim». Співачка з Ізраїлю Еден Ґолан із піснею «Hurricane» опинилась на другому місці. Попередній фаворит букмекерів – виконавець зі Швейцарії  Nemo з піснею «The Code» – опинився на третій сходинці. Bambie Thug з Ірландії посідала четверте місце в рейтингах букмекерів. Представниці України – alyona alyona та Jerry Heil –  за попередніми прогнозами посідали третю сходинку, але потім, за прогнозами, опустились на п’яту.

Нідерландського виконавця Йоста Кляйна, який мав виступати у гранд-фіналі «Євробачення-2024» під номером 5 із піснею «Europapa», дискваліфікували. Напередодні стало відомо, що представник Нідерландів Йост Кляйн звинувачується в насильницькій поведінці стосовно співробітниці телевізійної команди пісенного конкурсу. Сам співак відмовився від коментарів.

Країни-учасниці фіналу «Євробачення-2024» виступали у такому порядку:

ЗакарпатПост