На Закарпатті тривають масштабні перевірки нечистих на руку працівників лісового господарства

За інформацією ДП «Ліси України», розслідування проводилося на основі матеріалів Департаменту безпеки ДП «Ліси України», направлених до Спеціальної екологічної прокуратури. Процесуальні дії ведуться спільно з ДБР, ДСР та прокуратурою Закарпатської області.

новини, зроблені з любов’ю 💛💙

Генеральний директор ДП «Ліси України» Юрій Болоховець так прокоментував перевірки лісгоспів: «Перекриваємо увесь ланцюг потрапляння нелегальної деревини на ринок. Від нечистих на руку працівників лісового господарства до їхніх спільників, які займаються логістикою, зберіганням, переробкою, реалізацією лісопродукції з нелегальної деревини.  Ніколи повністю не перекрити тіньові оборудки, якщо на будь-якому подвір’ї може з’явитися пилорама, власник якої працює з деревиною невідомого походження і реалізує товар за готівку.

Шлях подолання проблеми зрозумілий. Система електронного обігу деревини має бути поширена не лише на лісокористувачів. За єдиними правилами, які дозволяють прослідкувати рух деревини, повинні працювати всі інші учасники ринку», – йдеться у дописі Юрія Болоховця.

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост