На Закарпатті СБУ викрила прихильника «руського міра»

За даними слідства, до злочину причетний мешканець м.Свалява, який раніше перебував в росії на заробітках.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

У забороненій соціальній мережі «Однокласники» він поширював дописи в підтримку дій агресора. Зловмисник репостив деструктивний контент здебільшого з російських пропагандистських медіа. Злочинні дії росії він виправдовував, спираючись на власні ідеологічні погляди.

У поширюваних дописах йшлося, що винуватцями збройного вторгнення росії в Україну є нібито США та країни НАТО, а вина за злочини російських військових перекладалася на українські Сили оборони.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). Матеріали справи скеровано до суду.

Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області .

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост